Premiéra taneční inscenace Sorry… you are in my space ve Studiu Alta

Premiéra taneční inscenace Sorry… you are in my space ve Studiu Alta

Premiéra taneční inscenace Sorry… you are in my space ve Studiu Alta

Ve dnech 9. a 10. listopadu proběhne ve Studiu Alta premiéra nové taneční inscenace s názvem Sorry… you are in my space. Jeho autorkou a choreografkou je tanečnice českého původu působící v USA Dagmar Spain, jejími spoluautory jsou samotní performeři. Celý divadelně taneční projekt je doprovázen živou hudbou i mluveným slovem. Dagmar Spain se narodila v Ústí nad Labem a 20 let žila a působila v New Yorku. Tento nový taneční projekt je její první realizací v České republice. Kromě premiéry bude v průběhu večera uvedena i její další chorografie Yellow is not Gold, která byla v loňském roce velmi pozitivně přijata v Danspace Project/St. Mark’s Church v New Yorku.
V programu večera účinkuje různorodá skupina performerů: Klára Burgess, Jan Cina, Jay DeYonker, Jared Doreck, Klára Kočárková, Sameena Mitta, Mirka Prokešová, Jakub Sedláček, Martha Sobotka a Dagmar Spain. Autory hudby jsou Anar Keytarman a Jose Ramon Gonzales, kostým a scéna je z dílny Kristiny Karmazinové a Kateřiny Soukupové, světelný design vytvořila Johanna-Mai Vihalem
Téma choreografie Dagmar Spain Sorry… you are in my space je o prostoru a jeho významu v životě člověka: Kolik prostoru potřebujeme k existenci, k volnému dýchání? Kdy dovolíme našim životům, aby byly ovládnuty prostorem druhých, nebo jen zvuky, klábosením či názory? Jaký to má vliv na naše životy? Sorry… you are in my space vypráví individuální a univerzální příběhy. Projektu se účastní 18 umělců z 10 různých zemí. 10 herců a tanečníků je neustále vyzýváno k překonávání svých vnitřních bariér, ale stejně tak bariér v prostoru, který spolu navzájem sdílí. Divadlo, tanec, hudba a mluvené slovo spolu vytváří organický celek. Starší dílo Dagmar Spain Yellow is not Gold (2012) je určeno čtyřem tanečníkům a hudebníkovi (na flétnu hraje Maria Victoria Calero).
Premiéra se koná 9. listopadu 2013 od 19:30, reprízy následují 10. listopadu 2013 ve 14:00 a v 19:30. Trailer k představení najdete zde: http://youtu.be/RKzPQ7DTaiE , informace o autorce na www.danceimprints.com.

Témata článku