Seminář Kreativní vzdělávání do škol pro choreografy a pedagogy ve Žďáru nad Sázavou

Seminář Kreativní vzdělávání do škol pro choreografy a pedagogy ve Žďáru nad Sázavou

Seminář Kreativní vzdělávání do škol pro choreografy a pedagogy ve Žďáru nad Sázavou

Seminář se uskuteční v rámci projektu Kreativní projekty do škol od 28. října do 1. listopadu 2015 na Zámku ve Žďáru nad Sázavou. Cílem iniciativy Kreativní projekty do škol je podporovat mezioborové aktivity  a tvořivost ve školách. Tanec může pomoci žákům osvojit si poznatky, získat dovednosti daného předmětu a rozšířit rámec kompetencí, které dítě ve školním prostředí používá. Seminář povedou Sophie Billy, Agnès Dufour a Barbora Látalová.
„Může dítě chápat fyziku nebo matematiku přes tanec? Může si školák nebo student osvojit jazyk nebo literaturu díky tanci? Obracíme se na  pedagogy základní nebo střední školy (či odborného učiliště) se zájmem obohatit výuku o nové prvky a na choreografy s chutí tvořit v jiném prostředí, kteří chtějí tvořit společné projekty pro žáky. Tento seminář je určen právě jim,“ dodávají organizátoři semináře.
Iniciativa Kreativní projekty do škol si klade za cíl dát pedagogům a choreografům možnost spolupracovat  na realizaci jednotlivých tvůrčích tanečních projektů ve školách. Seminář by měl pedagogům a choreografům se zájmem o kreativní zpestření výuky sloužit také k setkání s odborníky ze zahraničí i ČR, kteří mají s podobnými projekty dlouholeté zkušenosti. Do semináře se mohou přihlásit i ti, kteří ještě praktické zkušenosti nemají. Přihlášky mohou zájemci posílat do 25. října 2015 na adresu rezervace@se-s-ta.cz. Cena semináře je 2000 Kč. Kurz je akreditován MŠMT.

Více o koncepci a rozvrhu semináře najdete zde.

Zdroj: SE.S.TA

Témata článku